(Geen) Decemberstress..

Vinden we December nou fijn, of juist stressvol? Misschien allebei tegelijk? Want soms.. pfff…
Ik kwam dit lijstje een keer tegen.. Natuurlijk geldt niet alles precies voor jou (maar daarvoor in de plaats staan vast weer andere to-do’s), maar voor mij was het wel een goede reminder. “Oh ja.. niet álles hoeft.”. * adem in, adem uuuiittt *

In zo’n tijd van drukte en veel moeten, is het juist goed om éventjes stil te staan en de tijd te nemen om je prioriteitenlijstje te maken. Welke dingen vind je écht belangrijk? Wat moet er écht gedaan worden? En wat zou je misschien best een keertje kunnen overslaan, of vooruit kunnen schuiven tot januari?

– Wil/moet je nog op pad om kadootjes te kopen? Plan dat dan van tevoren in (misschien op je wekelijkse poets-ochtend -dan maar alleen het hoognodige deze week), op die manier hoef je niet last-minute met een stressgevoel de winkels door.
– Of besluit in overleg met je huisgenoten om bijv geen kadootjes te doen, maar voor dat bedrag een keer samen een uitje te doen. Minder inkoop-stress, minder spullen die je eigenlijk niet nodig had, en een geweldige herinnering om samen nog jaren op terug te kijken. Win-win-win!
– Geniet jij ervan om creatief bezig te zijn om je huis helemaal in kerstsfeer te brengen? Gun jezelf daar dan gewoon de tijd voor. (..en dan bedoel ik overdag. Niet ‘s avonds om 23 uur.. Dan wordt het namelijk een ‘moet-klus’, en dat is zonde van jouw genietmomentje!)
– Is koken jouw hobby? Leef je uit op het kerstdiner! (maar plan de benodigde tijd dan gewoon lekker ruim in.. anti-stress)
– Is koken niet jouw hobby? Keep it simple! Laat alle gasten iets meebrengen (hoef jij maar 1 ding te maken, of zelfs alleen de drankjes te regelen). Of roep van tevoren dat het thema winter is, laat iedereen dikke kleren aandoen en ga met zijn allen buiten bij de vuurkorf kerst vieren. Jij maakt 1 grote pan snert/stamppot.. klaaaar!

Een fijne decembermaand gewenst!

Deel dit met anderen