Een ‘nieuwe’ keuken

Vorige week mocht ik een leuke klus afmaken bij een klant.

Wat begon met de vraag of ik kon helpen om één keukenkast opnieuw in te richten, mondde (natuurlijk) uit in het herindelen van bijna de hele keuken. Want wanneer je in één kast begint, wil je sommige spullen op andere plekken opbergen. Daar moet je dan eerst plaats maken, waardoor er nog meer geschoven gaat worden, etc etc.

Voor….

Gaandeweg kwamen we natuurlijk nog wat spullen tegen die eigenlijk niet (meer) gebruikt worden, zoals de onvermijdelijke ijsjesvormpjes (leuk idee, maar in de praktijk nooit gebruikt), oude bakvormen (toch net te roestig) en een rijtje kooktijdschriften. Bij het laatste is de aanpak: interessante recepten eruit scheuren en bij elkaar in één map doen, tijdschriften bij het oud papier. Roestige bakvormen kunnen weggegooid worden (cakevormen zijn ook leuk als plantenbak in de keuken!) en ijsvormpjes zijn goed voor de buurvrouw-met-jonge-kinderen, of ‘gewoon’ naar de kringloop. Als spullen nog goed zijn, is weggooien zonde natuurlijk!

Na nog wat logistieke handigheidjes (kruiden opbergen op de plek waar je kookt, alle bakspullen bij elkaar, idem voor kook- en ontbijtspullen), was er een ‘nieuwe’ keuken. Aan het eind leek het zelfs even dat we een halve plank leeghielden! Jammer dat er op het aanrecht nog een doos stond die we over het hoofd hadden gezien.. 

Qua benodigde tijd viel het reuze mee, in anderhalve ochtend waren we klaar. Dus heb je een lange ochtend ‘over’, dan kun je een heel eind komen met je keuken!

Heerlijk om alles weer lekker geordend in de kasten te hebben (tussendoor ook even de houdbaarheidsdata gecheckt en gauw een sopje door de kasten) en te weten wat er in huis is.

En bovendien komt die prachtige witte kast zo véél beter tot zijn recht..!

…en na!
Deel dit met anderen

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of